Zelfstandige honden voor mensen die niet vaak thuis zijn

Wil je graag een hond, maar moet je bijvoorbeeld van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat werken? Dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel zul je zelfstandige honden vinden, die alleen de dag kunnen doorbrengen.

Dit is wat je kunt verwachten:

  1. Iedere hond heeft aandacht nodig
  2. Welke honden je zeker niet moet nemen als je niet vaak thuis bent
  3. Meest zelfstandige hondenrassen

Iedere hond heeft aandacht nodig

Het is belangrijk om te weten dat iedere hond tijd en aandacht nodig heeft, ook zelfstandige honden. Het is dus essentieel om tijd te spenderen aan hem. Een hond heeft verzorging nodig en moet net zoals ieder mens zijn behoefte kunnen doen. Puppy’s kun je onmogelijk voor een volledige dag alleen laten. Je moet dit iedere hond eerst aanleren. Ook moet je ervan bewust zijn dat alle honden minimum één maal per dag een wandeling nodig hebben. Wanneer je dus geen tijd hebt of wilt vrijmaken, is het zeker geen goed idee om een hond te nemen.

Indien je niet zeker weet of je voldoende tijd hebt voor je hond, is het zeker een goed idee om je te informeren bij de fokker. Deze persoon kan jou vertellen welke hondenrassen zelfstandig zijn en wat de beste hond voor jou zou zijn. Welke rassen een mogelijkheid zijn, kom verder in dit artikel te weten.

Welke honden moet je zeker niet nemen?

Eerst is het handig om te weten welke rassen je niet moet nemen. Honden zoals Husky’s en Anatolische Herders zijn geen goede keuze, indien je geen tuin hebt. Ze behoren tot één van de meest actieve hondenrassen. Wanneer je hen in huis neemt en na een volledige werkdag terug thuiskomt, is de kans groot dat er dingen werden stuk gemaakt. Je kan je hond uiteraard trainen om dit niet te doen, maar bij deze rassen kan dit een opdracht zijn die veel tijd vraagt.

Je kan ook zorgen dat je hond kauwspeeltjes heeft waardoor hij minder de neiging zal hebben om dingen stuk te maken. Ook is het belangrijk om te weten dat iedere hond anders van karakter is: de ene Husky kan veel actiever zijn dan de andere.

De Beagle is een jachthond die intens aanwezig is in een gezin. Het is een heel sociale hond, waardoor het moeilijk is om hem alleen te laten. Ook moet je strikte afspraken opstellen en consequent aanwezig zijn bij hem.

Ook rassen zoals de Franse Bulldog, Chihuahua en Bichon Frisé kan je beter niet in huis nemen. Het zijn geen zelfstandige honden. Ze houden van de aanwezigheid van hun baasje en zijn heel sociaal en aanhankelijk. Betere opties voor de Franse Bulldog, zouden de Engelse Bulldog en de Boxer zijn.

Meest zelfstandige honden:

Chow Chow

chow chow

Een Chow Chow is een ras die goed tegen eenzaamheid kan. In tegenstelling tot vele andere rassen, vindt hij het zelf leuk om zelfstandig de dag door te brengen. Voor knuffels en aandacht zal hij zelden vragen. Ook moet je je niet verbazen, dat wanneer je thuiskomt hij niet overdreven gelukkig zal zijn. Hoewel hij graag alleen is, is het wel een loyale en warmhartige hond.

Golden Retriever

golden retriever

Indien je een liefhebber bent van grote honden, is de trouwe Golden Retriever zeker een goede keuze. Het is een slim ras, waardoor je hem makkelijk kunt aanleren om zelfstandig de dag door te brengen. Door zijn loyaliteit zal hij de volledige dag in zijn mand wachten tot zijn baasje thuiskomt en ervoor zorgen dat er niets aan het huis gebeurt. Hij is niet alleen zeer loyaal, maar kan ook goed overweg met kinderen.

Lhasa Apso

Lhasa Apso

Een Lhasa Apso is een zeer intelligente en loyale hond. Zijn baasje betekent alles voor hem. Het is een vriendelijk type, die niet snel zal blaffen wanneer er bijvoorbeeld een andere hond voorbij komt. Nog een positief punt is dat dit ras weinig tot geen haar verliest, waardoor je hier geen last van zal hebben. Ook is hij er niet op gericht om lange wandelingen te maken. Elke dag een korte wandeling is voldoende.

Engelse Cocker Spaniël

Engelse Cocker Spaniel

De Engelse Cocker Spaniël is een vrolijk en lief ras. Hij kan goed de dag alleen doorbrengen, op voorwaarde dat hij in de avond een mooie wandeling mag maken met zijn baasje. Ook wordt hij er gelukkig van om te mogen zwemmen. Doordat hij zich erg richt op zijn baasje, zal hij het karakter ervan voor een groot deel ook overnemen. Wanneer het baasje bijvoorbeeld zin heeft in avontuur, zal de Cocker hier ook zin in hebben. Als het baasje nood heeft aan rust, zal deze hond geduldig in zijn mand slapen. Wat wel belangrijk is bij een Cocker Spaniël, is dat je hem voldoende en consequent opvoedt om te blijven luisteren. De King Charles-spaniël heeft een gelijkaardig karakter, maar heeft minder beweging nodig.

Mechelse Herder

Mechelse Herder

Hoewel Mechelse Herders heel actief zijn, zijn het toch zelfstandige honden. Het is alleen belangrijk dat je een grote tuin hebt. Hij kan zich hierin perfect vermaken en rondspelen. Wanneer je niet over een tuin beschikt, is dit ras geen goede keuze. Doordat hij heel speels is, is de kans groot dat hij dingen stukbijt. Ook is het belangrijk dat je hem een strakke opvoeding heeft, want anders kan deze hond dominant worden. Blijf deze training aanhouden en geef hem voortdurend nieuwe uitdagingen.

Rhodesian Ridgeback

Rhodesian Ridgeback

Een Rhodesian Ridgeback is een zeer snelle en krachtige hond, maar hij kan ook rustig en zachtaardig zijn. Er zijn zelden problemen op vlak van gehoorzaamheid en hij is ook zeer eerlijk en trouw aan zijn gezin. Een aandachtspunt bij deze hond is dat je hem niet veel mag plagen. Plagen is iets waarvan deze hond absoluut niet houdt. Probeer ondanks het gebrek aan tijd, toch voldoende te wandelen. Ook hem in de tuin laten spelen is een must.


Rottweiler

Rottweiler

Een Rottweiler is een zeer trouwe en gehoorzame hond. Wanneer je hem een goede opvoeding heeft, zal hij altijd luisteren naar zijn baasje en hem proberen te beschermen. Binnen is hij een rustige hond, waardoor je hem makkelijk alleen kunt laten. Buiten is hij veel actiever, maar blijft toch altijd aan je zij. Ook zwemmen en joggen is zeer goed voor zijn conditie.

Newfoundlander

Newfoundlander

Een Newfoundlander is een zachtmoedige en volgzame hond. Je zal nooit last hebben van een teveel aan geblaf en hij heeft altijd een goed humeur. Goed om te weten is dat hij zeer graag zwemt. Wanneer je hem dus elke dag eens laat zwemmen, zul je hem heel gelukkig maken.

Bullmastiff

Een Bullmastiff is de meest geschikte hond om alleen te laten. Toch is hij zeer actief. Het is dus noodzakelijk om een tuin te hebben waarin hij veel kan spelen. Zorg er ook voor om elke dag zeker eens een wandeling te maken. Op die manier kan hij al zijn energie daaraan kwijtraken en binnen rustig zijn.

Pekinees

Pekinees

Een Pekingees heeft niet veel beweging nodig. Hij kan zich perfect vinden in een flatgebouw. Ook heeft deze hond een rustig karakter en blaft hij niet veel. Let wel op: dit ras is koppig. Als hij iets niet graag wil, dan zal hij dit niet doen en blijft hij bij zijn standpunt. Dit bewijst dat Pekinezen ook zelfstandige honden zijn.

Bull Terriër

Een Bull Terriër vindt het geen probleem om een dagje alleen te moeten blijven. Hij heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel, waardoor hij zijn huis goed zal beschermen. Zorg ervoor dat je zeker elke dag een wandeling maakt, of hem buiten in de tuin laat spelen.

Wanneer je toch met enige angst zit om je hond zelfstandig de dag door te laten brengen, kan deze camera handig zijn. Op deze manier kan je op afstand zien of de hond zich goed gedraagt en heb je de mogelijkheid om tegen hem te praten. Tenslotte is er bij sommige beroepen ook een mogelijkheid om je hond mee te nemen. Je kunt dit dus altijd voorstellen aan je werkgevers.