De top 10 beste waakhonden!

Een vraag die wij heel vaak krijgen is: ’Wat zijn de 10 beste waakhonden?’. We geven je ook wat meer info over wat waakhonden zijn en wat zeker belangrijk is als jij een waakhond in huis neemt.

Dit is belangrijk als je een waakhond wilt!

Wanneer je een waakhond wilt is het belangrijk dat je gedreven bent en heel veel tijd in je hond te steken. Wanneer je niet veel tijd en aandacht aan de training en socialisatie van deze honden besteed kan dit nogal fataal aflopen.

Ik raad je zeker aan om naar een professionele hondenschool te gaan en daar te trainen. Ook is het belangrijk om deze honden op een positieve manier te bekrachtigen. De clickertraining is hier het beste voorbeeld van en die raad ik je ook aan om te gebruiken. Tijdens de clickertraining maak je gebruik van een clicker en telkens wanneer je hond iets goed doet, click je en beloon je hem.

Zorg er zeker voor dat je een tuin hebt met voldoende plaats waar je ze kan laten uitleven en daag ze mentaal uit door ze bijvoorbeeld te leren speuren, hun eten in de tuin te verstoppen en brainspelen te doen.

Top 10 beste waakhonden

Akita op berg

10. Akita

De Akita is een Japans ras. Vroeger werd deze hond ingezet als jachthond op wild zoals herten, zwijnen en zelfs beren. Ze zijn krachtig en onbevreesd. Aan hun familie zijn ze zeer trouw en ook heel beschermend. Ze zijn dan ook uitstekende waakhonden.


Komondor waakhond

9. Komondor

Op nummer 9 staat de Komondor. Het is een Hongaars herdershondenras. De Komondor kan je omschrijven als waaks, dominant en eigenzinnig. Voor deze hond en dat geldt voor alle waakhonden is dat JIJ de leiding neemt. Hoewel je het misschien niet zou verwachten zijn deze honden enorm snel en atletisch. Een perfecte waakhond dus.


Rhodesian Ridgeback

8. Rhodesian Ridgeback

De Rhodesian Ridgeback wordt vaak de Ridgeback genoemd en de Afrikaanse naam is de Pronkrug. Dit hondenras is afkomstig uit Afrika en werd gebruikt voor de jacht op groot wild zoals gnoes en zelfs leeuwen. Nu worden deze honden vooral gebruikt als familiehond en waakhond. Het zijn zeer snelle en atletische honden wat hem ook een perfecte jachthond maakt.


Perro de Presa Canario

Perro de Presa Canario

De Perro de Presa Canario, een waak-en drijfhond die afkomstig is van de Canarische Eilanden. Deze honden zijn heel sterk en hebben een diepe krachtige blaf, waardoor inbrekers al snel bang worden. Het zijn middelgrote honden en zien er gespierd uit. De achterkant van de Presa Canario is ook iets hoger dan de voorkant.


6. Cane Corso

Nummer 6 op de lijst is de Cane Corso, een sportieve en waakzame hond. De oorsprong van de Cane Corso is niet bekend, maar wat zeker is, is dat de honden in de 4e eeuw in Italië bestonden. De honden hebben veel training nodig en socialisatie is van groot belang. Dit ras is enorm loyaal aan zijn baasje, maar houdt er ook van om alleen te zijn. De Cane Corso is sterk en waakzaam.


Rottweiler

5. Rottweiler

De Rottweiler is een sterke en onverschrokken hond, maar naar zijn familie is het een hele lieve en tedere hond. Deze sterke hond wordt heel vaak gebruikt als Politie-en waakhond. Het zijn ook de perfecte familiehonden indien ze een goede socialisatie en trainingen hebben gehad.  Ze zijn zeer intelligent en werken hard. Hun zwarte vacht met bruine aftekeningen schrikken veel inbrekers af. Wanneer je een Rottweiler in huis hebt mag je er zeker van zijn dat hij je familie en je bezitten goed zal verdedigen.


Duitse Herder

4. Duitse Herder

Zoals de naam het al zegt is de Duitse Herder afkomstig uit Duitsland en behoort hij tot de herdershonden. De vacht is zwart, bruin en wat grijs. Ze zijn intelligent en leren snel. Indien ze goed gesocialiseerd en goed opgevoed zijn, zijn het naast geweldige waakhonden ook perfecte familiehonden. Ze hebben een hoog energielevel dus is het belangrijk dat ze veel beweging hebben.


Dobermann

3. Dobermann

De top 3 start met de Dobermann. Het is een prachtig en onbevreesd ras. Ze komen oorspronkelijk uit Duitsland. Het zijn mooie grote zwarte honden met bruine aftekeningen. Bovendien zijn Intelligentie, loyaliteit en gehoorzaamheid hele sterke eigenschappen van dit ras. Deze honden hebben een baasje nodig die de touwtjes strak in handen heeft. Een goede socialisatie en training is heel belangrijk voor de extreem goede waakhond, zo wordt hij ook een perfecte familiehond.


Mechelse Herder

2. Mechelse Herder

Op nummer 2 komt mijn persoonlijke favoriet, de Mechelse Herder. Deze honden zijn fenomenaal en zijn overal goed in. De oorsprong van dit ras ligt in België en ze behoren tot de herdershonden. Ze hebben een vaalrosse vacht en hebben een zwart masker. De Mechelse Herder heeft veel energie, een sterke beet en zijn heel gehoorzaam en loyaal. Al zijn eigenschappen maken de mechelaar een fantastische waakhond, verdedigingshond, sporthond en familiehond. Ze verwachten een goede socialisatie en trainingen, maar is ook heel belangrijk dat je deze honden ook mentaal uitdaagt.


beste waakhonden

1.Bullmastiff

De beste waakhonden is volgens ons de Bullmastiff. De oorsprong van deze kanjer ligt in het Verenigd Koninkrijk en hij is ontstaan door een kruising van een mastiff en een Engelse buldog. Ze zijn heel loyaal, dapper en beschermend. Bovendien zullen deze fantastische viervoeters jou en je familie dan ook altijd beschermen. Ze hebben een zand en rode kleur. De Bullmastiff is een groot ras. Het eerste jaar is dit hondenras nogal wat heftig, maar na het eerste jaar zijn ze over het algemeen rustig. Ze houden ook heel erg van kinderen en zijn dus ook een perfecte familiehond.

Zo dit waren de top 10 beste waakhonden. Hieronder vind je een paar andere interessante artikels.