Deze commando’s moet elke Mechelse Herder kennen!

De Mechelse Herder, ofwel de Belgian Malinois, is een fenomenaal ras. Hun intelligentie, werklust en beschermende instincten maken hen geweldige metgezellen en werkhonden. Een heel erg belangrijk onderdeel van de opvoeding van Mechelse Herders is commandotraining. In deze blogpost bespreken we de commando’s die elke Mechelse Herder zou moeten kennen.

1. Zit:

Het commando “Zit” is een van de basiscommando’s die elke Mechelse Herder zou moeten kennen. Dit commando helpt niet alleen bij het creëren van een gevoel van gehoorzaamheid, maar ook bij het beheersen van impulsen. Het kan handig zijn bij het begroeten van mensen of bij het wachten op toestemming voordat je hond iets mag doen. Bij het “Zit” commando is het van belang dat je hond in deze positie blijft tot je de toestemming geeft dat hij de positie mag verlaten.

2. Lig:

“Lig” helpt je hond te ontspannen en kalm te blijven. Als (toekomstige) eigenaar van een Mechelaar kun je er waarschijnlijk inkomen dat dit een heel belangrijk commando is. Dit commando kan van pas komen in situaties waarin je wilt dat je hond rustig blijft, zoals bij een bezoek aan de dierenarts of wanneer er bezoek komt. Net zoals bij het “Zit” commando moet je hond kunnen blijven liggen tot je het signaal geeft dat hij deze positie mag verlaten.

3. Blijf:

Het commando “Blijf” is essentieel voor de veiligheid van je hond. Leer je hond om op zijn plaats te blijven, zelfs als je van de hond weggaat. Dit commando kan van cruciaal belang zijn bij het oversteken van een straat of in situaties waarin je je hond wilt laten wachten voordat hij ergens naartoe gaat. Als je dit commando je hond goed hebt aangeleerd, kan het veel gevaarlijke situaties voorkomen!

4. Hier (kom):

Het commando “Hier” of “Kom” is van cruciaal belang om de controle over je Mechelse Herder te behouden. Leer je hond om naar je toe te komen als je hem roept. Dit commando helpt je om je hond veilig te houden en biedt gemoedsrust vooral tijdens wandelingen of als je in openbare ruimtes bent.

5. Volgen:

“Volgen” helpt bij het trainen van je Mechelse Herder om netjes naast je te lopen. Dit is vooral handig tijdens wandelingen of wanneer je je hond moet aanlijnen. Een ontspannen wandeling met een hond die netjes naast je loopt, zorgt voor een aangenamere ervaring voor zowel jou als je hond.

6. Los:

Het commando “los” kan belangrijk voor de veiligheid van je Mechelse Herder zijn. Indien je hond een object heeft genomen dat een gevaar kan vormen is het belangrijk dat hij dat direct los laat als je het commando geeft. Leer je hond dus om objecten, zoals speelgoed of voedsel, los te laten wanneer je dat vraagt. Dit voorkomt dat je hond potentieel schadelijke dingen opeet en helpt bij het trainen van een betere algemene gehoorzaamheid.

7. Stil:

Een hond die heel de dag staat te blaffen is vervelend. Het leren van het “Stil” commando kan voor veel rust zorgen voor zowel jou als je buren. Het commando “stil” houdt, zoals je waarschijnlijk kan raden, in dat je hond moeten stoppen met blaffen.

8. Buiten (plas):

Een commando dat handig kan zijn om je hond te leren is “buiten” of “plas”. Zindelijkheidstraining is essentieel voor het hebben van een aangename Mechelse Herder. Je kan je hond leren om zijn behoeften buiten te doen op een aangewezen plek. Het commando “Buiten” kan helpen om je hond te leren waar hij moet plassen en poepen.

9. Rustig:

Het commando “Rustig” kan van onschatbare waarde zijn bij het beheersen van ongewenst gedrag, vooral wanneer je Mechelse Herder opgewonden is. Leer je hond om rustig te zijn op commando, bijvoorbeeld wanneer er bezoek komt of wanneer je een situatie wilt kalmeren. Dit commando bevordert een kalm en evenwichtig gedrag.

Conclusie: Commandotraining is van cruciaal belang bij de opvoeding van Mechelse Herders. Het helpt niet alleen bij het creëren van gehoorzaamheid, maar ook bij het opbouwen van een sterke band tussen jou en je hond. Door je Mechelse Herder essentiële commando’s aan te leren zoals zit, liggen, blijf, hier, volgen, los, stil, buiten (plas) en rustig, kun je een aangenaam en goed opgevoede hond creëren. Dit moet je zeker onthouden bij het trainen van je hond: Geduld, consistentie en positieve versterking essentieel zijn tijdens de training. Investeer tijd en moeite in het trainen van je Mechelse Herder, je zult de vruchten plukken van een aangename, gehoorzame en gelukkige metgezel.

Zijn we een commando vergeten dat jij van uiterste belang vindt? Laat het ons dan zeker weten!

Deze blogposts kunnen je misschien ook interesseren:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *