Populaire Hondenrassen in België en Nederland

Het kiezen van een hondenras dat bij je past is geen makkelijke keuze om te maken. Daarom hebben wij hier 10 populaire hondenrassen van België en Nederland uitgekozen. Om het kiezen van een ras gemakkelijker te maken hebben wij een artikel geschreven die je hierbij enkele tips geeft: Alles start bij het kiezen van een ras.

Labrador

De Labrador Retriever is één van de populairste hondenrassen in Nederland en België. Het zijn honden die niet meer weg te denken zijn. De Labrador is een perfecte gezinshond. Ze hebben een heel lief karakter. Het zijn speelse honden en ze zijn makkelijk op te leren. Dat zijn enkele van de vele redenen waarom de Labrador retriever zo populair is. Deze hond wordt ook heel vaak gebruikt als reddingshond en blindgeleidehond.

Mechelse en Duitse Herder

De Mechelse Herder en de Duitse herder lijken erg op elkaar. De mechelaar heeft kort bruin haar, terwijl de Duitse herder een wat langere vacht en een zwarte kleur op zijn rug heeft. Het zijn beide fantastische werkhonden die vaak gebruikt worden bij de politie. Ze hebben beiden een hoog energie niveau, maar dat van de mechelaar springt er toch bovenuit. Die krijg je maar niet uitgeput. Als je voor één van deze twee rassen kiest, is het belangrijk dat je veel tijd met hen doorbrengt en hen goed traint. Ze vervelen zich snel en dan blijft er niet veel meer over van je huis. 😉

Bordercollie

De Border collie behoort tot de top op vlak van intelligentie. Het zijn enorm slimme honden en ze behoren tot de groep van de herdershonden. De bordercollie is een perfecte gezinshond die makkelijk op te leren is door zijn hoge intelligentie en enthousiasme om nieuwe commando’s te leren. Het is wel belangrijk dat je veel aandacht besteedt aan deze hond. Ze hebben een hoog energieniveau en het is belangrijk dat je veel tijd met hen doorbrengt.

Golden retriever

Ook de golden retriever is een heel populair hondenras in zowel Nederland als België. Dit ras lijkt heel erg op de labrador, maar toch zijn er enkele verschillen. Ze behoren beiden tot de groep retrievers. De golden retriever is langharig terwijl de labrador kortharig is. Ze staan bekend om hun vriendelijkheid, speelsheid en trainingsmogelijkheid. Deze eigenschappen maken de golden retriever de perfecte familiehond.

Berner sennenhond

De berner sennenhond is een grote, lieve hond. Volwassen reuen kunnen wel een schofthoogte (hoogte van de grond tot aan de schouders) hebben tot 70cm hoog. Het zijn heel rustige honden. Het zijn echte familiehonden en daarom zijn ze ook zo populair. Ze zijn heel liefdevol, maar hebben ook veel aandacht nodig. Het is belangrijk dat ze zich bij de mensen begeven. De berner sennen is van nature een vrolijke en heel lieve hond. Vergeet bij de aanschaf van zo’n lieve pup dus niet dat hij/zij een hele grote hond zal worden.

Boxer

De boxer is ook een van de populaire hondenrassen. Deze fantastische familiehonden zijn dan ook zeer rustig en kunnen goed omgaan met kinderen. De boxer is leergierig en stelt zich naar zijn baasje onderdanig op. Als je je boxer traint is het belangrijk dat je altijd rustig blijft. Voed je je boxer goed op, dan komen al zijn positieve kanten tevoorschijn en is dit een heel aangename en speelse hond.

Cavalier King Charles Spaniël

De Cavalier King Charles Spaniël is de perfecte gezelschapshond. Ze kunnen met iedereen goed overweg en houden van knuffels. Het is een kleiner ras en ze zijn dus ook geschikt voor oudere mensen. Ze kunnen goed om met andere dieren en kleine kinderen. Ze zijn heel rustig en hebben niet zo veel beweging nodig. Het is wel belangrijk dat je minstens een uur per dag met hen gaat wandelen.

Amerikaanse staffordshireterriër

Hoewel de Amerikaanse staffordshireterrier doorheen de tijd een slecht imago heeft gekregen als agressieve hond, is dit eigenlijk niet zo. Het zijn heel intelligente honden die heel erg op hun baasje gericht zijn en met een goede socialisatie en opvoeding kunnen ze goed overweg met andere honden. Het is heel belangrijk dat je ze leert omgaan met andere honden, anders kan dit wel een probleem vormen. Bij een goede opvoeding is dit een ideale gezinshond die graag met zijn baasje bezig is.

Shiba Inu

De Shiba Inu is een klein hondenras (schofthoogte: 35,5 – 41,5cm) die oorspronkelijk uit Japan komt. Hij lijkt goed op de Akita, maar is wel veel kleiner. Het is een echte jachthond, dus is het handig dat je een grote tuin hebt waar hij zou kunnen jagen op vb. muizen. Over het algemeen blaft de Shiba Inu niet zo vaak en is het een hele aangename gezinshond. Ze zijn wel moeilijk om te trainen en doen graag hun eigen zin. Eens je ze als puppy ziet, ben je onmiddellijk verkocht aan dit fantastische hondenras.

Zo dit waren 10 populaire hondenrassen in zowel België als Nederland. Wil je geen nieuwe artikelen missen, meld je dan hieronder aan voor onze nieuwsbrief en je krijgt een mailtje als er een nieuw artikel online komt.

Mogelijks interessante artikelen:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *