Nieuwe pup de eerste nacht en paar dagen

“Yeaahh! Ga je een nieuwe pup halen? Proficiat!

In dit artikel zal ik je uitgebreide informatie geven over hoe je de eerste nacht en de eerste paar dagen met je puppy kunt doorbrengen. Je leert hoe je je pup veilig mee naar huis neemt en hoe je hem introduceert bij andere honden als je die hebt, …

Laten we snel verder gaan!

Je pup naar huis vervoeren.

Het ophalen van je pup in de ochtend is ideaal, zodat je voldoende tijd hebt om hem te laten wennen aan zijn nieuwe huis en om met de benchtraining te beginnen.

Wanneer je van de fokker naar huis rijdt, is het het beste om in één keer door te rijden zonder tussenstops te maken. Een pup is nog niet gewend om aan een lijn te lopen en zal ook niet snel zijn behoefte doen tijdens een tussenstop.

Je pup kan het beste worden vervoerd in een speciaal kistje of draagtas waarin al een kussen ligt waarop hij kan rusten. Plaats dit kistje op je schoot tijdens de autorit. Het is ideaal als er twee personen zijn om je nieuwe pup te begeleiden.

Degene die het kistje met de pup op zijn of haar schoot heeft, kan de pup geruststellen. Het is normaal als je pup onderweg huilt, dus maak je geen zorgen en negeer dit gedrag gewoon. Eenmaal de pup wat gerustgesteld is, zal hij hoogstwaarschijnlijk slapen en kunnen jullie je rit rustig verder zetten.

Eerste keer dat je pup bij je thuis is.

Wanneer je thuiskomt van de (lange) autorit laat je je pup best even uit. Laat hem loslopen waar hij  zijn behoefte mag doen. Het is vanaf het allereerste moment essentieel om duidelijke regels te stellen. Alle regels gelden vanaf het begin! Honden zijn gewoonte dieren dus als je niet wilt dat je hond tegen je aanspringt laat je dit ook niet toe.

Als je je pup echt niet kan laten loslopen doe hem dan aan een lange lijn zodat hij het gevoel heeft dat hij vrij is. De pup zal waarschijnlijk wel bij jou blijven, want alles is nog nieuw voor hem. Je hoeft geen schrik te hebben dat hij zal weglopen.

blije hond in het gras

Je pup introduceren met je andere hond(en).

Begin met het apart houden van je andere hond door hem even in een andere kamer te plaatsen of buiten te laten, zodat hij de nieuwe pup niet kan zien.

Terwijl de oudere hond weg is, geef je je pup de kans om het huis te verkennen. Om je pup meer op zijn gemak te stellen, kun je een adaptil verdamper in het stopcontact steken. Deze verdamper verspreidt feromonen die normaal gesproken door de moederhond worden geproduceerd tijdens het zogen van haar pups, wat een gevoel van veiligheid kan geven.

Als de pup het huis heeft verkend en zich comfortabel voelt, kun je de pup laten kennismaken met de oudere hond op neutraal terrein.

Kies bij voorkeur een neutrale locatie zoals een park of bos, omdat de oudere hond anders geneigd kan zijn om zijn territorium te verdedigen als je ze in huis laat kennismaken.

Laat beide honden los en probeer zo min mogelijk tussenbeide te komen. Laat ze de interactie op hun eigen manier verkennen. Inmenging kan verkeerde signalen overbrengen en een negatieve invloed hebben.

Als ze eenmaal hebben kennisgemaakt, kunnen ze samen het huis betreden. In de meeste gevallen verloopt dit soepel. Zorg ervoor dat de pup echter niet tegelijkertijd met meerdere andere honden kennismaakt, maar beperk het tot één andere hond tegelijk

Gun je Pup een Korte Rustperiode

Wanneer je pup in de bench gaat, is het belangrijk om hem even te laten rusten. Forceer je pup niet om in de bench te gaan, want dit kan later problemen veroorzaken bij de bench training.

Het is volkomen normaal dat een pup schokkerige bewegingen maakt tijdens het slapen. Dit is een manier voor je pup om te verwerken wat hij allemaal heeft meegemaakt.

Na enige tijd, als je pup nog niet wakker is, wek je hem en geef je hem zijn eerste maaltijd. Het is het beste om hetzelfde voer te geven dat de fokker heeft gegeven. Je pup heeft al genoeg aan zijn hoofd met alle nieuwe ervaringen.

Plaats het eten in zijn bench om een positieve associatie te creëren met deze ruimte.

Laat je pup na het eten weer naar buiten gaan om te plassen.

Het is raadzaam om een waterbakje in de bench te hangen. Het is essentieel dat je pup 24/7 toegang heeft tot vers water. Bevestig het bakje in de bench zodat het niet in de weg staat als je pup erin ligt.

Er zijn mensen die beweren dat je een paar uur voor het slapengaan het water moet wegnemen, maar dit is geen goed idee. Als je pup altijd toegang heeft tot water, zal hij sneller zindelijk worden. In het begin kan het voorkomen dat hij nog een ongelukje heeft, wat te verwachten is bij een puppy.

Speelgoed voor je pup

Je pup houdt ervan om speelgoed te krijgen om hem bezig te houden. Geef hem in het begin speelgoed voor pups die niet te hard zijn. Geef hem ook niet te veel speeltjes in een keer.

De puppy teething key is een heel goed stuk speelgoed voor je pup. Het is uitstekend voor zijn gebit, omdat het niet te hard is. Het ruikt naar spek en iedere hond is dol op dit stuk speelgoed.

Wij ruiken dit spek niet, maar de hond wel omdat die een veel betere neus heeft dan ons.

Je puppy zijn eerste nacht

Zorg dat je pup de eerste nacht ook al slaapt waar hij normaal zou moeten slapen. Honden zijn gewoonte dieren, dus als hij voor één keer in de kamer mag slapen denkt hij dat dat zijn plek is.

Er is een grote kans dat je pup in de nacht zal huilen, omdat hij dan alleen is. Op dat moment moet je hard zijn en hem gewoon negeren.

Ook ’s nachts laat je hem best na elke 3 uur eens uit om zijn behoefte te doen. Een pup kan dit nog niet ophouden tot de volgende dag.

Veel mensen lopen ’s morgens op de toppen van de tenen om hun pup niet wakker te maken. Je moet doen wat je normaal doet als je opstaat, zelfs wanneer de pup ervan zal wakker worden.

Laat de pup wel overdag vaak rusten wat hij heeft zeker zijn rust nodig.

Wees gerust de eerste nachten zijn de moeilijkste nachten en ze blijven niet duren.

Hond kopen

Een hond nemen is één van de beste beslissingen die je kan maken. Je hebt er veel plezier mee en het is je trouwe maatje. Hoewel veel mensen een hond willen kopen weten ze niet waar ze moeten beginnen. 

In het artikel Hond kopen zal ik je uitleggen waar je zeker op moet letten als je een hond wilt halen.

Ben je geïnteresseerd in dit artikel? Klik dan zeker op de link hierboven.

Bedankt voor het lezen van dit artikel ik hoop dat je wat meer weet hoe je de eerste nacht en paar dagen met je hond best doorbrengt. Geniet van de vele toffe momenten samen met je viervoeter. Een hond aanschaffen zal een van de beste dagen in je leven worden.