Nieuwe pup de eerste nacht en paar dagen

Yeaahh! Ga je een nieuwe pup halen?, proficiat!

In dit artikel zal ik je meer uitleg geven over je puppy zijn eerste nacht en paar dagen, hoe je hem mee naar huis moet nemen, hoe je je nieuwe pup moet introduceren wanneer je andere honden hebt,…

Lees snel verder.

Je pup naar huis vervoeren.

Je haalt je pup best in de ochtend op, zodat je genoeg tijd hebt om je hond het nieuwe huis gewend te laten worden en om de bench training te beginnen.

Wanneer je van bij de fokker naar huis rijdt is het het beste om in één keer te rijden, zonder tussenstop.  Een pup zal nog niet aan een lijntje lopen en ook niet zijn behoefte doen als je een tussenstop maakt.

De pup vervoer je best in een kistje (bakje) waar het kussen al in ligt waar je hond op zal slapen. Dit kistje zet je dan op je schoot. Je gaat dus het best met 2 achter je nieuwe pup.

De persoon die het kistje en de pup op zijn schoot heeft kan de pup op zijn gemak stellen.

Het kan heel goed zijn dat je nieuwe pup zal gaan brullen onderweg. Dit is dus heel normaal en de beste manier is om het gewoon te negeren.

Je kan zeker ook adaptil spray op het kussentje van de hond doen of hem een adaptil halsbandje aandoen.

Dit zorgt ervoor dat je pup zich minder gestrest zal voelen. Het geeft je hond een gevoel van vertrouwen en veiligheid.

Laten we hopen dat hij dan snel zal slapen.

Eerste keer dat je pup bij je thuis is.

Wanneer je thuiskomt van de (lange) autorit laat je je pup best even uit. Laat hem loslopen waar hij  zijn behoefte mag doen.

Alle regels gelden vanaf het begin! Honden zijn gewoonte dieren dus als je niet wilt dat je hond tegen je aanspringt laat je dit ook niet toe.

Als je je pup echt niet kan laten loslopen doe hem dan aan een lijntje van zeker 8 meter zodat hij het gevoel heeft dat hij vrij is.

De pup zal waarschijnlijk wel bij jou blijven, want alles is nog nieuw voor hem. Je hoeft geen schrik te hebben dat hij zal weglopen.

blije hond in het gras

Je pup introduceren met je andere hond(en).

Breng de andere hond eventjes naar een andere kamer of laat iemand de hond buiten waar hij de pup niet kan zien.

Wanneer de oudere hond weg is, laat je de pup het huis een beetje verkennen.

Om je hond meer op zijn gemak te stellen kan je de adaptil verdamper in het stopcontact steken.

De verdamper geeft feromonen weg die de moederhond normaal aanmaakt bij het zogen van haar pups. Om hun een veilig gevoel te geven.

Wanneer de pup het huis heeft verkent en zich op zijn gemak voelt, kan je de pup laten kennis maken met de oudere hond op een neutraal terrein.

Je kiest best voor een neutraal terrein zoals een park of een bos , omdat de oudere hond wanneer je ze in huis laat kennis maken het huis zou kunnen verdedigen.

Laat ze allebei loslopen en bemoei je er zo weinig mogelijk mee. Laat het ze zelf uitzoeken. Wanneer je je ermee gaat bemoeien kan je verkeerde signalen afgeven die een slecht invloed kunnen hebben.

Wanneer ze kennis hebben gemaakt, laat je ze samen het huis binnen gaan. Normaal gezien zou alles nu goed moeten verlopen. Laat de puppy zeker ook maar met 1 andere hond tegelijker tijd kennis maken.

Laat je pup eventjes rusten

Als je pup in de bench gaat, laat hem dan eventjes slapen. Dwing je hond zeker niet om in de bench te gaan anders kan dit problemen veroorzaken voor de bench training.

Het is heel normaal dat je hond schokt tijdens het slapen. Dit is een manier voor je pup om te verwerken wat hij allemaal al heeft beleefd.

Maak je hond na een tijdje wakker indien die nog niet wakker is en geef hem voor de eerste keer zijn eten. Het beste is dat je het eten geeft dat de fokker heeft gegeven. Hij heeft al genoeg veranderingen waarmee hij rekening moet houden.

Zet het bakje met eten in zijn bench zodat deze leuk wordt.

Laat je pup nog eens buiten voor een plasje.

Het best is om water in de bench te hangen. Het is belangrijk dat een hond 24/7 vers water heeft. Hang dit bakje in de bench zodat het niet in de weg zit als de hond in zijn bench ligt.

Heel veel mensen zullen hiermee niet akkoord gaan en zeggen dat je een paar uur voor dat de hond gaat slapen het water moet weg nemen. DOE DIT NIET!

Als je hond altijd water heeft zal hij ook veel sneller zindelijk worden. Uiteraard zal hij in het begin misschien wel eens een plasje doen. Dat weet je wel op voorhand als je een pup neemt.

Indien een hond geen water heeft en ’s nachts dorst heeft zal hij er alles aan doen om aan water te komen wat hem in gevaarlijke situaties kan brengen.

Speelgoed voor je pup

Je pup houdt ervan om speelgoed te krijgen om hem bezig te houden. Geef hem in het begin speelgoed voor pups die niet te hard zijn. Geef hem ook niet te veel speeltjes in een keer.

De puppy teething key is een heel goed stuk speelgoed voor je pup. Het is uitstekend voor zijn gebit, omdat het niet te hard is. Het ruikt naar spek en iedere hond is dol op dit stuk speelgoed.

Wij ruiken dit spek niet, maar de hond wel omdat die een veel betere neus heeft dan ons.

Je puppy zijn eerste nacht

Zorg dat je pup de eerste nacht ook al slaapt waar hij normaal zou moeten slapen. Honden zijn gewoonte dieren, dus als hij voor één keer in de kamer mag slapen denkt hij dat dat zijn plek is.

Er is een grote kans dat je pup in de nacht zal huilen, omdat hij dan alleen is. Op dat moment moet je hard zijn en hem gewoon negeren.

Ook ’s nachts laat je hem best na elke 3 uur eens uit om zijn behoefte te doen. Een pup kan dit nog niet ophouden tot de volgende dag.

Veel mensen lopen ’s morgens op de toppen van de tenen om hun pup niet wakker te maken. Je moet doen wat je normaal doet als je opstaat, zelfs wanneer de pup ervan zal wakker worden.

Laat de pup wel overdag vaak rusten wat hij heeft zeker zijn rust nodig.

Wees gerust de eerste nachten zijn de moeilijkste nachten en ze blijven niet duren.

Hond kopen

Een hond nemen is één van de beste beslissingen die je kan maken. Je hebt er veel plezier mee en het is je trouwe maatje. Hoewel veel mensen een hond willen kopen weten ze niet waar ze moeten beginnen. 

In het artikel Hond kopen zal ik je uitleggen waar je zeker op moet letten als je een hond wilt halen.

Ben je geïnteresseerd in dit artikel? Klik dan zeker op de link hierboven.

Bedankt voor het lezen van dit artikel ik hoop dat je wat meer weet hoe je de eerste nacht en paar dagen met je hond best doorbrengt. Geniet van de vele toffe momenten samen met je viervoeter. Een hond aanschaffen zal een van de beste dagen in je leven worden.