Het aanleren van het ‘Zit’ commando

Zit commando

Het zit commando is een van de basiscommando’s die iedere hond zou moeten kunnen. Het is een commando dat makkelijk aan te leren is en je hebt er niet veel voor nodig. Het enige wat je nodig hebt is een clicker, beloningssnoepjes en heel veel zin.

Het zit commando leren

De zit leer je aan de hand van de clickertraining. Indien je dit nog niet kent klik HIER.

Om de zit aan je hond te leren, houd je een snoepje in je hand en laat je je hond aan het snoepje ruiken. Beweeg het snoepje een beetje naar je toe, zodat de hond een klein beetje moet wandelen. Dan houd je het snoepje net boven het hoofd van je hond en als het goed gaat zal hij zijn achterwerk laten zakken.

Wanneer hij zit klik je met de clicker en geef je hem zijn beloning. Als je hond niet gaat zitten probeer je dit opnieuw. Je zal zien dat eenmaal hij dit door heeft het heel snel gaat. Je blijft deze oefening herhalen. Vergeet niet om hem niet alleen te belonen, maar ook echt te tonen dat je blij bent. Maak er een echt feestje van.

Wanneer je denkt dat je hond het snapt en iedere keer gaat gaan zitten, koppel je het commando ‘zit’ eraan toe. Je beweegt je hand omhoog om hem in de zit positie te krijgen en zegt dan zit. Hij zit, je klikt en geeft hem zijn beloning. Blijf dit oefenen en wanneer je denkt dat hij het volledig kent, zeg je het commando zonder hem te lokken met het snoepje. Als hij dan zit, kent hij de oefening.

GEFELICITEERD!

Misschien interessant:

Wens jij een lieve en gehoorzame Golden Retriever, dan is dit e-book zeker een must-read. je leert hoe je jouw hond moet opvoeden door op een positieve manier te trainen.

Klik op de knop hieronder en je ontvangt 5 gratis bonussen bij het boek!