Puppy benodigdheden

pup

Neem je binnenkort een nieuwe pup en wil je weten wat je zeker allemaal in huis moet hebben, dan is de puppy benodigdheden checklist zeker een must. Eerst en vooral wil ik je feliciteren met de komst van je nieuwe pup. Je gaat een geweldige tijd tegemoet.

Voor we beginnen met de materialistische benodigdheden is het belangrijk dat je veel tijd vrij kan maken voor je pup. In het begin mag die zeker niet lang alleen zijn. Een paar weken vrij vragen of zorg ervoor dat er altijd wel iemand thuis is.

1. Maak de omgeving puppy proof

Een pup kent nog geen gevaren en wil alles nog ontdekken. Zorg ervoor dat de omgeving veilig is voor je pup. Zorg dat hij de trap niet op kan, niet op plaatsen kan komen wat gevaarlijk voor hem kan zijn, … Ze willen ook overal hun tandjes inzetten dus zorg er zeker voor dat alle elektriciteitskabels en stopcontacten goed verborgen zijn voor deze kleine stakker.

2. Bench

De bench is zijn eigen plaatsje waar hij zich veilig kan voelen en kan uitrusten. Het is zeker heel belangrijk om een stevige bench te hebben. Een goede bench is maar aan twee kanten open. De rest van de wanden en de bovenkant dienen gesloten te zijn. De benchtraining is dan ook belangrijk wanneer je een pup in huis neemt.

3. Speeltjes

Het derde puntje van de puppy benodigdheden checklist zijn speeltjes. De speeltjes zijn voor een pup enorm belangrijk. Ze zorgen voor afleiding wat een nieuwe omgeving minder stress bezorgd. Je pup zal in het begin overal zijn tandjes willen inzetten, dus geef hem puppy speeltjes waar hij op kan bijten zodat hij het huis heel houdt. 😉

4. Water en voerbak

Een water en voerbak is natuurlijk heel voor de hand liggend. Elke hond heeft deze nodig. Er zijn natuurlijk ook andere manieren om zijn voer te geven zoals snuffelspelletjes. Je kan zijn voer in het gras verstoppen zodat hij het moet zoeken of je kan gebruik maken van een snuffelmat. Je geeft het voer ook niet uit de voerbak als je wil starten met de clickertraining.

5. Voer

Het vijfde puntje van de puppy benodigdheden checklist is het voer. Voor een pup neem je best graanvrij voer. In het begin kan je wat voer vragen aan de fokker waar je pup al aan gewend is. Hij komt al heel wat veranderingen tegen dus is het beter om je pup zijn vertrouwde voer te laten geven. Dit voer kan je ook mengen met zijn nieuwe voer.

Wil jij weten wat het beste voer is voor jouw pup? Wij hebben de 5 beste puppybrokken voor u samengesteld.

6. Snacks

Het is belangrijk dat je je hond zal trainen. Bij het trainen horen natuurlijk beloningssnoepjes. Ook heb je snacks waar je pup op kan kluiven om zijn tanden proper te houden.

7. Halsband en riem

Een halsbandje en riem zijn belangrijk als je met je pup wilt gaan wandelen. Een speciaal halsbandje voor een pup is noodzakelijk. Deze zijn extra veilig.

8. Knuffels

Je kan een knuffel aanschaffen en vragen aan de fokker of die bij de pup in het nest mag. Wanneer je je pup dan ophaalt en naar zijn nieuwe thuis brengt, neem je de knuffel mee en voelt je pup zich veiliger dankzij de nestgeur die zich in de knuffel bevindt.

9. Borstels en Nagelknipper

De verzorging van je hond is natuurlijk heel belangrijk. De nagels zijn heel scherp van de pups, dus is het belangrijk dat je af en toe de scherp topjes eraf knipt. De pup zijn nagels slijten heel snel, maar toch is het belangrijk dat je dit al doet zodat ze er voor later aan gewend zijn.

Je hond borstelen is heel belangrijk of ze nu kort of lang haar hebben, het maakt niet uit. De borstel hierboven is zeer goed. Zorg ervoor dat ze het leuk vinden.

10. Hondenkussen

Op een hondenkussen kan je hond slapen. Je kan het gebruiken als mand of in zijn bench leggen.

11. Poepzakjeshouder

Je moet elke hond natuurlijk uitlaten en hem zijn behoefte laten doen. Het is voor iedereen fijn als je zijn uitwerpselen dan ook opkuist. In een poepzakjeshouder kan je de propere poepzakjes indoen, maar ook trainingssnoepjes en je sleutels of clicker.

Dit was de puppy benodigdheden checklist. Wij wensen je veel plezier met je nieuwe pup.

Mogelijk interessante artikels:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *