5 Beste puppybrokken 2022

In de eerste levensmaanden groeit je pup ontzettend veel. Je pup heeft natuurlijk de juiste voedingsstoffen nodig om te kunnen groeien. Daarom zijn er puppybrokken gemaakt. Deze bevorderen de groei van spieren en botten en ze zijn zo gemaakt dat ze gemakkelijk kunnen gegeten worden door je pup.

In dit artikel zullen wij de 5 beste puppybrokken met jullie delen. Op het einde komt er nog een lekkernij bij dat je door de puppybrokken kan doen waardoor je pup zult smullen van zijn maaltijd.

Wat kun je verwachten?

  1. De 5 beste puppybrokken
  2. Waarom zou je puppybrokken kopen?
  3. Waar let je best op bij de aanschaf van puppybrokken
  4. Enkele Tips

De 5 beste puppybrokken

Royal Canin Mini Puppy

Deze brokken zijn ontwikkeld om de groei van je pup met een verwacht volwassen gewicht van maximaal 10kg te stimuleren. Ze zijn dus voor de kleine hondenrassen. Je geeft ze tot je pup de leeftijd van 10 maanden bereikt.

De brokjes zijn kleiner dan hondenbrokken voor volwassen honden zodat je pup er beter op kan kauwen en dus ook meer voedingsstoffen binnenkrijgt. Ook zijn deze puppybrokken zachter dan de gewone brokken, wat veel aangenamer is voor je pup, want een pup heeft nog geen volwassen gebit.

Dankzij de juiste hoeveelheden aan goede voedingsstoffen bevorderen deze puppybrokken het immuunsysteem en spijsverteringsstelsel. Ook zitten er genoeg eiwitten in dit voer. Dit is heel belangrijk voor pups, omdat ze veel moeten groeien.

Deze gezonde brokken hebben een neutrale smaak. De meeste pups hebben geen problemen hiermee en eten ze graag op, maar sommige pups willen toch een extra smaak. Wil jouw pup toch een extra smaakje? Kijk dan zeker eens naar het extraatje onder de 5 puppybrokken.

Royal Canin Medium Puppybrokken

Deze brokken zijn ontwikkeld om de groei van je pup met een verwacht volwassen gewicht van 11kg-25kg te stimuleren. Ze zijn dus voor de middelgrote hondenrassen. Je geeft ze tot je pup de leeftijd van 12 maanden bereikt. Het gewicht van een pup van een middelgroot ras neemt in 12 maanden tijd maar liefst 40 à 50 keer zijn geboortegewicht toe.

Deze puppybrokken kan je vergelijken met deze die we hierboven hebben besproken. Deze brokken zijn wel voor middelgrote hondenrassen en deze hierboven voor kleine hondenrassen.

De goede verhouding van Calcium en Fosfor zorgen voor een goede vorming van het skelet. De juiste voedingsstoffen zoals L.I.P vetten, prebiotica, FOS, MOS zorgen voor een goede spijsvertering en darmflora. In deze brokken zit er ook een stevige hoeveelheid aan eiwitten en energie kan je pup goed groeien.

Deze gezonde brokken hebben een neutrale smaak. De meeste pups hebben geen problemen hiermee en eten ze graag op, maar sommige pups willen toch een extra smaak. Wil jouw pup toch een extra smaakje? Kijk dan zeker eens naar het extraatje onder de 5 puppybrokken.

Royal Canin Maxi Puppy

Deze brokken zijn ontwikkeld om de groei van je pup met een verwacht volwassen gewicht van 26kg-44kg te stimuleren. Ze zijn dus voor de grote hondenrassen. Je geeft ze tot je pup de leeftijd van 15maanden bereikt.

Deze puppybrokken kan je vergelijken met deze die we hierboven hebben besproken. Deze brokken zijn wel voor grote hondenrassen en deze hierboven voor middelgrote.

Dit voer zorgt voor een goede spijsvertering en immuunsysteem voor je pup. Dankzij de juiste voedingsstoffen zijn deze brokken ook heel goed voor de vorming van het skelet.

Deze gezonde brokken hebben een neutrale smaak. De meeste pups hebben geen problemen hiermee en eten ze graag op, maar sommige pups willen toch een extra smaak. Wil jouw pup toch een extra smaakje? Kijk dan zeker eens naar het extraatje onder de 5 puppybrokken.

Edgard & Cooper Verse Scharreleend & kip Puppybrokken

Edgard & Cooper Verse Scharreleend & kip Puppybrokken

Deze puppybrokken zijn één van mijn favorieten. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor de ontwikkeling van je pup. Het voer is bedoeld voor pups tot 12maanden (1 jaar).

Doordat het graanvrije voeding is, is deze licht verteerbaar voor je pup. De puppybrokken zijn gemaakt van vers vlees, dus geen gedroogd of gedehydrateerd vlees. In dit voorbeeld zorgt de eend voor de spieropbouw van je pup en de kip voor een gezond immuunsysteem. De prebiotica zorgen voor een gezonde darmflora en extracten van glucosamine en chondroïtine voor sterke gewrichten. Ook bevat dit voer groenten en fruit, wat gezond en lekker is voor je pup.

Edgard en Cooper hebben veel meer smaken dan deze, maar de meeste zijn voor volwassen honden. Ontdek het assortiment HIER.

Nog een heel groot voordeel van Edgard en Cooper is dat ze 10% van de winst aan goede doelen doneren zoals de hondenopvang kliniek in Sri Lanka. Veel honden leven daar op straat en daar willen ze iets aan doen. Ontdek meer over deze geweldige daad op https://edgardcooperfoundation.org.

Prins ProCare Puppy en Junior Perfect Start

De prins Procare Puppy & Junior zijn de perfecte brokken voor pups en jonge hondenrassen vanaf 4 weken tot 12 maanden. Deze brokken zijn geschikt voor middelgrote en grote hondenrassen, denk maar aan de Golden Retriever, Mechelse herder, Border Collie, Berner Sennenhond,…

De vitaminen en mineralen zorgen voor een goed immuunsysteem van je pup en een aangepast calcium en fosforgehalte zorgen voor een optimale ontwikkeling van de botten en gewrichten.

Deze geperste brokken zijn makkelijk te verteren, waardoor de opname van de voedingsstoffen veel beter verloopt. De puppybrokken bevatten een vleessmaak, wat heel lekker is voor je pup.

Wanneer je pup niet meer op de brokken kauwt, wil dat zeggen dat ze te groot zijn geworden. Dan schakel je best over naar ProCare super of ProCare STANDAARD-FIT. Het kauwen op brokken is belangrijk voor een betere vertering en verwijderen van tandplak.

EXTRAATJE: Edgard & Cooper Eend & Kip Kuipje

Heb je een goede puppybrok gekozen, maar er zit geen smaak in voor je pup? Geen probleem! Meng een beetje van dit kuipje door je pup zijn of haar voer en hij/zij zal het fantastisch vinden. De meeste honden zijn dol op de smaak van kip en eend en ze zijn nog eens zeer gezond.

Ook wanneer je hond darm-en maagklachten heeft kun je dit voer mengen met zijn brokken. Je kunt dit voor ook geven aan je pup zonder het te mengen met andere puppybrokken. Welke hoeveelheid je moet geven aan je pup staat op de verpakking. De aanbevolen hoeveelheid is voor als je het gewoon geeft en niet mengt met hondenbrokken.

Waarom zou je puppybrokken kopen?

Het is zo belangrijk om je pup puppybrokken te geven, maar waarom?

In de eerste levensmaanden groeit je pup enorm hard, dus is het belangrijk dat je pup de juiste hoeveelheid voedingsstoffen binnenkrijgt om genoeg te groeien. Enkele van deze voedingsstoffen zijn eiwitten en vetten. Het optimale eiwitgehalte bedraagt 28%. Dit heeft invloed op de structuur van pups, denk maar aan hun botten, huid, spieren,…

Brokken speciaal voor pups zijn ook kleiner en zachter dan de normale brokken. Een pup heeft ook nog maar een melkgebit met niet zo’n scherpe tanden. Wanneer de brokken te hard zijn kan je pup er dus niet genoeg op kauwen en krijgt hij deze ook niet binnen. Zachte brokken zijn dus heel belangrijk.

Waar let je best op bij de aanschaf van puppybrokken

Bij de aanschaf van puppybrokken let je op meerdere factoren.

De grootte is één van die factoren. Puppybrokken moeten kleiner zijn dan brokken voor volwassenhonden. Ook moeten brokken voor puppy’s zacht zijn, zodat pups met een melkgebit hier beter op kunnen kauwen en de brokken dus ook beter kunnen verteren.

De grootte van het ras kan ook een rol spelen bij de hoeveelheid dat je best inkoopt. Grotere hondenrassen zullen veel meer voeding nodig hebben dan kleine hondenrassen. Kies je voor een groot hondenras, dan koop je best een iets grotere zak voer in dan wanneer je kiest voor een klein hondenras.

Doordat pups veel groeien, hebben ze voldoende eiwitten nodig. Ook is de verhouding Calcium-Fosfor anders dan bij gewone puppybrokken. De brokken die hierboven aan bod komen voldoen hier zeker aan.

Wanneer je pup aan allergieën heeft, kijk je best op de verpakking van het voer. Je kan je pup bij een dierenarts laten testen op allergieën moest dat nodig zijn. Sommige pups lijden aan een graan allergie. Je geeft dan best graanvrije voeding zoals die van Edgard en Cooper (banaan, kip, eend).

Enkele Tips

Je pup heeft veel water nodig. Zorg er altijd voor dat je pup voldoende vers water bij zich heeft en zeker tijdens het drinken.

Overstappen van voer. In het begin dat je pup bij je thuis is, moet hij heel erg wennen aan alles. Het is dan heel goed om de eerste dagen het voer van de fokker te gebruiken. Wil je veranderen van voer? Nieuw voer introduceer je best langzaam aan je pup. Meng wat nieuw voer met het oude voer, voeg telkens wat meer nieuw voer toe en verminder het oude voer. Doe dit totdat je alleen nieuw voer geeft.

Voer bewaart het langst in een goed afgesloten zak op een koele, droge plaats uit de zon.