alles over de Siberische husky

De Siberische husky ziet eruit als een wilde wolf, maar dat is hij eigenlijk niet. Huskies zijn roedelhondon, ze houden van comfort en veiligheid dat een gezin biedt. Wil je meer weten over dit ras, dan kun je gerust verder lezen.

Op deze pagina vind je meer over:

  1. het gedrag van de husky
  2. enkele kenmerken van dit ras
  3. oorsprong en geschiedenis
  4. verzorging
  5. aandachtspunten
  6. weetje
  7. grappig filmpje

Het gedrag van de Siberische husky

Siberische husky

De Siberische husky is een zeer aangenaam dier om in huis te hebben. Hij is vriendelijk en zachtaardig, maar ook levendig. Daarnaast is hij niet wantrouwend tegenover vreemden en andere honden. Door zijn enorme vriendelijkheid blijkt dat hij niet is geschikt als waakhond. Dit vriendelijke huisdier heeft een grote jachtpassie, het is daarom beter om hem aangelijnd te houden, ook tijdens de wandeling. Al snuffelend gaat hij anders op avontuur en omdat hij hard kan lopen verdwijnt hij al snel achter de horizon.

De husky is een roedeldier en hij vindt het heerlijk om gezelschap te hebben. Hoe meer mensen of honden, hoe leuker hij het vindt. Hieruit volgt , dat het vaak moeilijk is om een husky alleen te houden. Hij kwijnt weg, eet slecht, bijt dingen stuk of huilt als je er niet bent. De meeste mensen kopen er vroeg of laat een tweede hond erbij, of kopen meteen twee honden tegelijk. Een Syberische husky moet kunnen spelen en dat doet hij het liefst met een soortgenoot. Het is prachtig om te zien hoe ze op elkaar reageren en plezier maken.

Een Siberische husky is speels tot op zijn oude dag. Een Syberische husky heeft beweging nodig en vindt het heerlijk om met je te wandelen en te fietsen of stappen. Onderweg is hij steeds op jacht en dat maakt het uitstapje voor zijn eigenaar ook spannend. De Syberische husky is een fantastische hond, maar hij stelt de nodige eisen aan zijn baas en is dus niet geschikt voor iedereen. Vaak zult u uw manier van leven aan moeten passen bij uw hond.

Enkele uiterlijke kenmerken over dit ras

wandelende hond

De Siberische husky is een middelgrootte hond met een wat dikkere vacht. Husky’s hebben een rechte rug, rechtopstaande nek en een gespierd lichaam. Het gewicht van een gezonde husky bedraagt tussen de 20-35kg. Dit ras heeft een schofthoogte tussen de 50-60cm. De kleur van de vacht van de Siberische Husky is verschillend. De hond kan volledig wit of zwart zijn, maar ook een combinatie daarvan is mogelijk. Zelfs een rode kleur komt voor bij dit ras.

Oorsprong en geschiedenis

roedel

Er is weinig gekend over de geschiedenis van de Siberische husky. Daarom heeft men verschillende DNA-tests uitgevoerd. Deze bevestigen dat de Siberische husky behoren tot oudste hondenrassen.

De eerste gegevens over de Siberische husky werden gesignaleerd in de 20ste eeuw in Alaska, waar hij als sledehond werd gebruikt. Hij diende niet alleen als transportmiddel maar ook als gezinshond. Zo sliepen de Siberische husky bij de kinderen, aangezien hij een dikke vacht had dat warmte gaf.

Later werd het ras geëxporteerd naar de grenzen. Het ras bleef verder bloeien in Noord-Amerika.

Verzorging van de Siberische husky

hond

De Siberische husky is van nature een propere hond. Hij heeft zo goed als geen ruikende lichaamsgeur en maakt zichzelf schoon.

Het is essentieel op de vacht van de Siberische husky optimaal te houden. Zijn vacht bestaat uit twee lagen. De dieper gelegen haarlag bestaat uit dichte en zachte haren terwijl de buitenlaag uit langere dekharen. Deze dekharen hebben een waterdichte functie. Het is belangrijk vuiltjes uit deze lagen de verwijderen door de vacht te borstelen of door af te spoelen met water.

Het borstelen en verzorgen van uw hond zorgt ervoor dat je je hond op een rustige en gecontroleerde manier je hond beter leert kennen. Deze handelingen zijn een boost voor het vertrouwen van je hond

Aandachtspunten bij het in huis halen van een Husky

husky op het gras

Dankzij zijn vriendelijke levendige aard heeft de Siberische husky veel fans. Toch moet elke fan er van te voren over nadenken of hij aan de behoefte van het ras kan voldoen. Siberische husky’s zijn bestemd voor een leven in de kou wie een hond zoekt, die bij koud weer het liefste bij de kachel zit en in de zomer vrolijk door de hitte rent, zal een ander ras moeten zoeken.

De Siberische husky’s zijn lopers met uithoudingsvermogen en hebben ook als gezinshond veel beweging nodig. Een volwassen husky loopt bijvoorbeeld graag met de fiets mee. Hij houdt van lange wandelingen of joggen, vooral op koele dagen.

Kattenliefhebbers die graag een husky willen, moeten de hond het liefst al als pup aan de kat laten wennen. Volwassen husky’s zien de katten door hun jachtinstinct eerder als prooi.

Om de hond op een optimale manier te houden, is een tuin waaruit hij niet kan ontsnappen geschikt zodat de hond ook in beweging kan blijven tussen de wandelingen door. Veel husky’s graven graag gaten in de tuin. liefhebbers van een verzorgde tuin moeten dus eerst eens goed nadenken waar hun prioriteiten liggen.

Weetje over de Siberische husky

Ondanks hun stoere uitzicht als wolf, is de husky zeer vriendelijk. Zijn charmante karakter zorgt ervoor dat hij zeer goed overeen komt met het hele gezin. Ook is hij vriendelijk tegenover andere honden. Als je een tweede hond wil om je husky te vergezellen, zorg er dan voor dat je een ras kiest die tegen de koude kan. De Sint Bernard alsook de Golden retriever kunnen goed tegen de koude en zijn dus ideale vriendjes van de husky.

Grappig filmpje

https://www.youtube.com/watch?v=1yEi1G4JSMI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *