Mijn hond koel houden in de zomer: wat kan ik doen?

De zomer komt eraan. Eindelijk weer genieten van de zon! Maar wat met onze honden? Zij hebben het veel lastiger met het warme zomerweer. Hier lees je hoe je je hond koel kunt houden tijdens de warme zomermaanden. Tenslotte vind je ook nog een opsomming van enkele manieren & gadgets die daarbij kunnen helpen.

Hond schud water van zich af

Waar moet ik op letten om mijn hond koel te houden?

  1. Gronden zoals asfalt, zand en beton kunnen zeer warm worden in de zomer. Pas dus zeker op dat de pootjes van je hond daardoor niet verbranden. Wandelingen in het bos zijn dus gunstiger aangezien de grond daar koel is.
  2. Hou je hond overdag tussen 11u en 18u zoveel mogelijk binnen. Zorg er dan voor dat ramen en deuren dicht zijn. Als hij toch buiten wil blijven, zorg dan dat hij in de schaduw kan liggen.
  3. Honden met een kortere snuit hebben het sowieso al moeilijker om te ademen. Hou er dus zeker rekening mee dat ze geen grote inspanningen hoeven te doen.
  4. Laat je hond zeker NOOIT alleen in de auto in de zomer. Ook alleen een raampje laten openstaan volstaat zeker niet. Een auto kan heel snel opwarmen onder de zon!

Welke honden kunnen beter tegen de hitte?

In het algemeen kunnen honden met dunne & korte haren (zoals een Labrador) beter tegen de warmte dan honden met lang en dik haar (zoals een Golden Retriever). Naast de dikte van de vacht is de lengte van de snuit ook belangrijk. Dit komt doordat de ingeademde lucht kan afkoelen in de lange snuit, waardoor de hond minder moeite heeft met de warmte weg te krijgen. Dus hoe langer de snuit hoe beter de hond tegen de warmte kan.

hond koel houden met de tuinslang

Het beste is om uw hond koel te houden met stromend water. Een tuinslang of kraan is een hele goede manier om de hele vacht nat te maken en de warmte weg te spoelen. Gewoon afsponzen of met een emmer water de vacht afkoelen kan ook.

Hond speelt met tuinslang

Hond koel houden door koelmat

De koelmat is een handige manieren om uw hond af te koelen. De mat is gevuld met een speciale gel dat automatisch koel wordt als uw hond erop gaat liggen. Je hoeft hem dus niet in de diepvries te steken of onder te dompelen in water. Wanneer uw hond van het matje gaat dan herstelt de gel zich meteen zodat het weer koel kan worden bij de volgende aanraking. Het is geschikt voor buiten, binnen of zelf voor onderweg. Je hond afkoelen is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Dit is dus zeker een echte aanrader!

Veelbelovende review:

Top product

Vandaag geleverd. Was netjes en goed verpakt. Hond ging er meteen op liggen. Heerlijk verkoelend en glijdt niet weg op het laminaat. Een aanrader voor deze warme dagen, zeker voor mijn 13 jaar oude hond

-Meissner-

hondenzwembad

Je zou denken dat een zwembad voor honden duur is. Dit is helemaal niet zo. Er bestaan eenvoudige modellen zoals deze van 80 x 20cm voor een lage prijs. Als je een hond hebt die dol is van waterpret dan zal dit een mooi cadeau zijn. Er is weinig opslagplaats nodig want dit zwembadje is ook opvouwbaar.

Veelbelovende Review:

Handig badje. “Voor warmere dagen is het opvouwbare hondenbadje een must! Het is ondanks de opvouwbaarheid een stevig bad, en je pup kan met zijn scherpe tandjes het ook niet zo gemakkelijk kapot bijten. Wij zijn er enorm blij mee, en onze Joep ook! Ik denk ook dat het een handig badje is voor peutertjes!!”

Neerwehr-

Hondenzwemvest

Heeft u een zwembad thuis of is uw hond dol op water, dan kan dit zwemvest wel handig zijn voor uw hond. Ook voor een bootreis kan dit noodzakelijk zijn. De opvallende kleur en de handlus zorgen er voor dat er geen gevaar voor uw hond op het water is.

Veelbelovende review:

veilig zwemplezier voor je hond!

Is makkelijk aan te doen en heeft een goed drijfvermogen . De opvallende kleur zorgt ervoor dat de hond goed te herkennen is in het water.

-Gonda2020-

Hondenborstel

De meeste hondenbaasjes vergeten dat een hond verschillende keren per jaar ruit (de wisseling tussen zomer- en wintervacht). Een gemakkelijke manier om je hond koel te houden tijdens de zomer, is door hem regelmatig te borstelen. Zo verwijder je klitten in het haar maar ook dik winterhaar. Op deze manier zal u hond het al een stuk gemakkelijker hebben in de zomer.

Veelbelovende review:

Verwenhandschoenen voor de hond.

met deze handschoenen haal je veel los haar van de honden af als ze hun vacht verliezen. Bovendien vinden de honden het heerlijk om zo over hun vacht geaaid te worden.

-Tynuss-

Draagbare drinkbak

Deze draagbare drinkbak heeft een zeer speciaal ontwerp voor onderweg. Het zorgt ervoor dat het water uit het bakje minder klotst en minder water naast het bakje ligt. Het is zo ontworpen dat er een gleufje in het bakje zit waardoor er steeds een kleine hoeveelheid water in de drinkbak zit, en de hond rustiger drinkt. Zo kan je hond onderweg in de auto of in de caravan drinken zonder te morsen en de vloer droog blijft. Ook worden er extra anti-slip strips meegeleverd. Het bakje zal dus blijven staan op elke vloer.

veelbelovende review:

Vermindert daadwerkelijk knoeien!

Ik ben al drie jaar in het bezit van een Road refresher drinkbak en heb er afgelopen week één besteld voor als de hond bij “oma” is. Onze website heeft een lange baard en dit zorgde er voorheen voor dat het ’n groot waterballet was in huis. Door de vlonder drinkt de hond veel rustiger en is zijn baard ook niet meer helemaal doorweekt. Het aantal druppels op de vloer is aanzienlijk minder.

Ik ben erg tevreden over de drinkbak en raad deze iedereen aan. Vooral hondenrassen met een lange baard of lange oren (oren kunnen niet in de drinkbak hangen door de zwarte ring) zijn gebaat bij deze drinkbak. Maar eigenlijk is deze drinkbak ideaal voor elke hond die gulzig drinkt.

Het schoonmaken gaat heel gemakkelijk. Ik ben ook zeer te spreken over de kwaliteit, na drie jaar ziet de bak er nog als nieuw uit. Ik heb deze drinkbak gewoon in huis staan, maar ik kan me voorstellen dat het ook een uitvinding is voor op reis (auto, caravan, boot etc.) Mocht je er tegenaan stoten dan komt er geen water over de rand.

-CharlotteSophie-

hond koel houden door koude bandana

Deze bandana is gemakkelijk te gebruiken en is noodzakelijk voor je hond in een warme zomer. Het is ook makkelijk te gebruiken. Je hoeft hem niet in de diepvries te steken maar onderdompelen in fris water zorgt er al voor dat het koelproces start. Deze bandana bestaat in verschillende maten en kleuren.

Aanrader

Bij het ontvangen was ik er eerst wat skeptisch over, aangezien je deze alleen maar in water hoeft te koelen en het alleen een “doek” is.
Nu al een aantal keer met 30+ graden gebruikt en onze hond met donkere vacht (korthaar) hijgt aanzienlijk minder intensief. Nu proberen we altijd zoveel mogelijk de schaduw op te zoeken met deze dagen maar dat maakte het intensieve hijgen niet minder.
Met deze verkoelingsband kunnen we met een geruster hart gaan wandelen.

-Lizziex09-

Drinkfles voor honden

Hou je van wandelen? Dan is dit het perfecte product voor je hond. Deze draagbare drinkfles maakt het mogelijk om uw hond op diverse plaatsen wat te drinken te geven. Het kan handig zijn als je bijvoorbeeld in de bergen of in warme gebieden wilt wandelen met uw hond. Hoe gebruik je het?

1. Houd de beker horizontaal en ontgrendel het. Druk op de “waterknop” in om het bakje met water te vullen. Laat de knop water los om het water te stoppen.
2. Draai na gebruik de “Vergrendelknop” terug om het water te vergrendelen en het bakje af te sluiten van het water in de fles.

De drinkfles heeft een volume van 550ml wat perfect is om je viervoeter gehydrateerd en koel te houden.

Handig

Ik raad dit product aan

Super handig voor in het park en formaat is perfect voor in mijn tas! Puk en ik zijn er zeer blij mee 🙂

-RenatedeWinter-

Waterfontein

Houdt je hond van waterpret? Dan is deze waterfontein is een speelse en leuke manier om je hond koel te houden. Het werkt als volgt: De hond drukt met zijn poot op de sensor waardoor er een straal water naar boven spuit. Hij kan dan daarvan drinken.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *